dilluns, 28 d’abril del 2014

GALETTE DE MADUIXES

 INGREDIENTS :
Per la massa:

130 grs. de farina

2 cullarades de sucre
85 grs.  de mantega
2 cullarades de formatge d'untar
1 cullarada de suc de taronja


Pel farcit:
85 grs. de farina d'ametlla
Mermelada de maduixa
500 grs. de maduixes
Sucré moré
ametlles laminades
  • Posem la farina, el sucre i la mantega en un bol i ho remenem. Ens ha de quedar com sorra, llavor hi afegim el formatge fresc i el suc de taronja i ho remenem fins que ens quedi tota la massa  fent una bola. 
  • L'emboliquem amb paper film i la deixem reposar 30 minuts a la nevera. 
  • Un cop passat els 30 minuts l'estirem amb un rodat donant-li forma rodona. 
  • Hi posem una fina capa de melmelada i a sobre hi psoem la farina d'ametlla. 
  • Hio posem les maduixes que previament haurem tallat a trosset ( ben exutes millor si les exuguem amb paper de cuina), procurant que el farcit no ens arribi fins al final de la massa. Ens ha de quedar uns 4 cms sense farcit. 
  • Doblem la massa cap a sobre el farcit per el regruix del voltant. 
  • Pintem la massa amb llet i per sobre hi posem sucre moré i les làmines d'ametlla. També posem una mica de sucre per sobre les maduixes. 
  • Ho posem al forn que previament tindres preescalfat a 180 º uns  30 minuts. Jo primer ho vaig posar amb el forn a dalt i baix sense aire calent I no va quedar ni daurada ni cruixent, llavors vaig posar-hi aire calent i ho vaig deixar uns 10 minuts més. 
  • Un cop està cuita la deixem refredar , i per sobre hi posem sucre glas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada